ДАРЕНИЕ ВМЕСТО ЦВЕТЯ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Уважаеми родители, скъпи приятели,
Лятото е към своя край, а с него и лятната ваканция на нашите ученици.
През новата учебна година ни очакват нови предизвикателства, усилен труд и много забавления.
Всички ние – родители, учители и приятели на училището, знаем колко е дълъг пътя до сбъдването на една мечта. Път – дълъг и труден! И вървейки по този път, винаги сме помагали на хората около нас, изпаднали в нужда.
В началото на лятото помогнахме на бебе Калина от Варна за чернодробната й трансплантация в чужбина.
За началото за учебната година, обединени отново, ние, учителите и целия екип на училището, имаме нова кауза:

ДАРЕНИЕ ВМЕСТО ЦВЕТЯ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН
За Алекс, за да проходи отново!

Всеки който има желание да подкрепи Алекс в предстоящото й лечение, може да го направи, като паричките, отделени за цвете за любимата учителка за първия учебен ден, може да дари за кампанията в подкрепа на Алекс в кутия, поставена в училището.
Да подкрепим сбъдването на една детска мечта!
Всеки от вас ще остане удовлетворен, че е направил добро, ще научим деца си на добродетелност, съпричастност, благотворителност и най-вече на единност. Нека покажем на децата си, как всички заедно, можем да постигнем невъзможни неща.
Александра Кръстянина (от Варна) е родена през 2016 год. с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. Лечението е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли, на когото е кръстен и методът.
От септември 2016 до юни 2017 год. Александра имаше кампания в DMS за набиране на средства за първата операция в САЩ при д-р Пейли. Кампанията беше успешна и детето беше оперирано – деформацията е коригирана, а крачето е удължено с 5 см.
Следващата процедура по удължаване е планирана за 2020 год. и ще струва 173 253 щатски долара. Третата операция ще е след 4-5 години и ще е на стойност 194 000 долара. Заедно с разходите за престой (2 пъти по 10 месеца) и самолетни билети, необходимата сума до приключване на лечението възлиза на 787 800 лв.
Към момента в дарителската сметка на Александра има 184 000 лв. Необходими са още 603 800 лв.

Нека заедно сбъднем една мечта!

https://www.facebook.com/malkataAleks/